måndag 19 juli 2010

Skatten vid regnbågens slut

Det är banne mig inte lätt men jag tror att vi håller på att lyckas. Efter ett halvt sekel obruten socialdemokratisk välfärdsdiktatur har det varit motigt att övertyga Svensson om att skattesänkningar är bra och behövs. Ingen vill ändra ett vinnande lag och det är just det som är avgörande i år. Reinfeldt är grym på att dupera med sina stora mörka hundvalpsögon när han säger att det inte blir några skattesänkningar nästa år. Då vet han att han gjort de största skattesänkningarna någon regering någonsin gjort i Sverige under den gångna mandatperioden - 100 miljarder kronor.

Hela världen kämpar i uppförsbacke och motvind i den globala ekonomiska krisens kölvatten men i Sverige finns det till och med utrymme för en skålpund valfläsk. Svensson har vant sig vid siffrorna i lönebeskedet och så länge de arbetslösa och sjukskrivna är färre än de som jobbar (till valurnorna) så smyger sig den giriga individcentrerade egoismen sig sakta upp genom springorna i folkhemmets golv.

För att bekräfta trenden ska sägas att till och med de rödgröna accepterar våra skattesänkningar eftersom de hittills endast lovat höjningar motsvarande 20 miljarder. Sen kan Mona och Reini skuggboxas framför kamerorna hur mycket de vill. Alla vet att folk håller på att vänja sig och man ändrar inte ett vinnande lag. Så länge man vinner matchen så spelar det ingen roll om någon skadar sig och får sitta på bänken, eller hur?
blog comments powered by Disqus
Flattr this