tisdag 31 januari 2012

Malmö

Sen tisdag kväll i Malmö. Ännu en kväll med ett skjutmord på öppen gata. Ännu ett offer för handlingsförlamade politiker. Hur längs ska vi låta oss styras av 68-vänsterns flumkramande av yrkeskriminella och samvetslösa mördare?

Hur svårt kan det vara? Poliser stoppar brott innan det händer och ser till att de de inte kan stoppa, åker fast när de väl har begått ett brott, eller hur? Så, hur minskar vi dessa fasansfulla brott? Hmm… Svårt det här… Kan vi…? Neeeej... Eller, vänta nu…? Kanske… ha… fler… poliser…? Det absolut enklaste, mest naturliga och självklart bästa lösningen är ju att bara ha fler poliser!

Ha poliser överallt. I varje gathörn, på varje öde parkering, på varje miljonprojektsgård. Visst, det kanske blir svårt att omedelbart utbilda tillräckligt många poliser men under tiden kan vi ju ta hjälp av armén. Militärer är som poliser. Bara i övergångsstadiet alltså. Soldater överallt i Malmö. Vanligt folk skulle bli trygga och brottslingarna skulle bli rädda. De skulle inte kunna begå några brott alls i Malmö, utan tvingas någon annanstans. Problemet är löst. Eller ännu hellre kanske anlita privata vaktbolag. De är billigare än soldater, så vi får pengar över till att utbilda fler poliser.

Men fler poliser räcker inte. När utomhusmiljön nu är trygg och säkrad mot brott, kommer kriminaliteten att flytta inomhus. Morden kommer att ske i privata lokaler. Och för att stoppa detta behöver vi hårdare straff. Längre och tuffare straff för innehav av vapen och för misshandel och mord. Vet man om att man kommer att få livstids fängelse och nu snackar jag om verklig livstid tills du dör i din cell, så tänker man sig om både en och två gånger innan man dödar någon. Det skulle åtminstone jag ha gjort. Är det verkligen värt det här? Skulle det finnas och det gör det, cyniska kallblodiga mördare som inte avskräcks, så låses de in för all evighet. Är förövaren dessutom invandrare, vilket de allra flesta är, så utvisa dem och låt dem aldrig komma hit till det här vackra landet igen.

Problemet är löst. Behövde ni hjälp med något annat?
blog comments powered by Disqus
Flattr this