torsdag 29 juli 2010

SmackDonald's

Fru statsminister Filippa Reinfeldt pryder just nu brickunderläggen på McDonald's, vilket fått den mindre bemedlade oppositionen att som vanligt gasta om orättvisa. Det spelar ingen roll att hon och övriga parter vidhåller att Fru statsminister skriver om allergier i egenskap av landstingspolitiker, de rödgröna hävdar ändå foul eftersom tre av McDonald's lokaler ska fungera som vallokaler i riksdagsvalet i höst. Botkyrka kommun vill på det här sättet nå fler förstagångsväljare, nobelt men för det första vill vi inte att fler röstar och för det andra definitivt inte såna som överväger att bli övertalade att rösta när de äter på Mcdonald's.

Jag erkänner att det var ett grymt smart propagandadrag av Moderatkampanjen att produktplacera the first lady så exponerat en dryg månad före valet men jag måste ändå säga att det är lite väl konservativt. Var är visionerna? Om man nu vill locka förstagångsväljare och vara där de är, varför inte ha vallokalerna i gamla pojk- och flickrum som de fortfarande bor kvar i?

Politik handlar visserligen alltid om att säkra makten men strategerna måste även tänka långsiktigt och på att snärja framtida generationer. Varför inte en Moderat-Filippa actionfigur som räddar småföretagare och mångmiljonärer från skurken BetongSosses planer på kommunismdiktatur i varje Happy Meal?
blog comments powered by Disqus
Flattr this