måndag 12 juli 2010

Krångelfritt(erat)

Inför det historiska riksdagsvalet 2006 lovade vi alla er småföretagare ett slut på allt administrativt krångel. Det ska vara lätt att driva sitt eget företag och tjäna egna pengar åt sig själv. Som ett direkt och konkret svar på detta löfte inrättade vi redan 2008 Regelrådet vars uppgift är att utreda våra förslag på nya regler som ska underlätta att följa alla andra regler som redan finns.

Idag fick vi svar på hur det har gått. Siffrorna kan vid en vid en första anblick tolkas som mindre smickrande. Förra året nekades 43% av våra förslag och hittills i år 48%. Vi lovade en kostnadsminskning på 25% men den blev 7% enligt Närinsgdepartementet och 3% enligt Tillväxtverket. Självklart måste vi nu granska oss själva och vara både objektiva och kritiska. Det är ganska uppenbart vad som ligger bakom problemen och självklart är det inte vårt fel. Regelrådet har helt klart visat att de inte är kompetenta nog att granska våra förslag och ge passande yttranden. Men det ska vi rätta till. Maud säger att vi behöver mer tid för att nå målet 25% och att det ska vara nått 2012. Det må så vara men jag säger att det inte räcker.

Om vi vinner valet i höst så lovar jag er att vi inrättar ett Överregelråd som har som uppgift att granska Regelrådet och se till att de godkänner våra förslag som ska underlätta för er företagare. Det är viktigt med en klar och tydlig röd tråd genom hela systemet. Sånt märker slutanvändaren.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Flattr this