måndag 26 juli 2010

Afghanistandardisering

Snälla herr Widman, sluta spela allan och så split inom borgligheten. Om utrikesminster Bildt säger att Wikileaks dokument inte påverkar situationen i landet eller den svenska truppens operationer, så är det så. Om Bildt säger att informationen speglar krigets verklighet och endast rör historiska händelser, så är det så.

Självklart har Widman helt rätt i att ju oftare allmänheten påminns om att krig skapar civila offer desto sämre är det. Det är svårt att återskapa Sverige som en grandios militär stormakt (visserligen som en NATO-lakej men ändå) om folk hela tiden tänker på att våra soldater dödar andra oskyldiga människor. Så långt har han rätt när han säger att läckan försvagar förtroendet för militären men nu är det så att soldater alltid dödar andra människor oavsett om man kallar det krig eller fredsfrämjande aktiviteter och ju mer publicitet Widman skapar kring ämnet desto svårare blir det att tysta ned detta uppenbara faktum.

I något som verkar lite för bra för att vara en tillfällighet så råkar Mobbmona vara i just Afghanistan när Wikileaks presenterar sina 90.000 läckta dokument (just saying), vilket såklart riktar ännu mer fokus på vårt redan slaktade försvar. Skulle de rödgröna vapenvägrande pacifisterna vinna valet kan vi glömma våra vapenprovningskonferenser, så... alltså; håll käften Allan och låt Bildt släta över.
blog comments powered by Disqus
Flattr this