torsdag 17 maj 2012

Alfons Åberg – Mitt i leken


Här är Alfons Åberg. Alfons älskar att leka. Han tycker det är så viktigt att leka att han tycker att de som inte leker är konstiga. Att leka är livet! Det måste vara något fel på de som inte leker, bestämmer han sig för. Ja, så är det. Det är fel på dem.

När det ska lekas, så är det Alfons som bestämmer. Han har många kompisar och de älskar alla att leka tillsammans. När de är mitt uppe i leken märker de inte att det finns andra konstiga runtomkring som inte leker.

En dag när Alfons och hans kompisar var mitt uppe i leken råkade de höra en fråga om varför inte Mållgan var med och lekte. Mållgan var inte på riktigt. Han var utanför. En osynlig figur som man inte behövde bry sig om, för Mållgan lekte inte.

När Alfons tänkte på frågan, tänkte han och svarade: ”Det är Mållgans eget fel att han inte leker. Vi leker ju. Om han vill leka, så kan han leka men han väljer att inte leka. Leklöshet finns inte för oss etniska kompisar mitt i leken.”

Och så fortsatte Alfons Åberg att leka med sina kompisar utan att förstå att Mållgan visst ville leka men utan att ha någon att leka med, så var det svårt. Särskilt om man varit utanför och inte lekt tillsammans förut. Mållgan var inte en entreprenöriell lekare som ville leka själv, han behövde andra. Mållgan tänkte att leken inte var rättvis så länge Alfons var den som bestämde över leken och längtade till valet 2014.
blog comments powered by Disqus
Flattr this