lördag 13 augusti 2011

Social kan man vara i kyrkan

Storbritanniens premiärminister David Camerons förslag om vräkning av familjer vars barn deltagit i upploppen är knappast tillräckligt. Att häva bostadsbidraget för föräldrar som är ensamt ansvariga för dessa ligister är lika logiskt som klent. Sunt förnuft säger att dessa individer ska ställas till svars och de kommer mycket riktigt att lära sig en läxa för livet den tiden de lever på gatan.

Därför är det skönt att Cameron inte stannar där utan riktar uppmärksamheten mot den verkliga faran – internet. Det handlar inte om fattigdom eller kriminalitet, slödder har funnits i alla tider, nej, det handlar om organiserat slödder på ett sätt som vi inte sett förut. Cameron vill begränsa packets tillgång till sociala medier för att förhindra att befolkningen protesterar mot orättvisor.

Vi behöver inte titta på vår ideologiska fiende och älskade handelspartner Kina för att förstå att digital censur fungerar. Det tar månader för oss att få reda på uppror i Tibet eller kraschade höghastighetståg. Nej, det räcker att vi tittar mot Kalifornien, där tågpolisen BART effektivt stoppade fredliga demonstranter genom att stänga av wifin så att de varken kunde bestämma mötesplats eller se var närmsta polisstation eller sjukhus låg.
blog comments powered by Disqus
Flattr this