söndag 22 november 2015

Vi har aldrig haft en rättsstat

Sveriges säkerhetspolis (SÄPO) höjer den generella hotbilden i det panikparanoida efterspelet efter terrorbrotten i Paris. SÄPO utfärdar rikslarm efter en person i landet och ökar människors skräck för terror och misstänksamhet mot muslimer från MENA, genom att inte säga någonting annat än namn, bild och etnicitet.
Häxjakten accelererar bortom kontroll. Ökad säkerhet överallt i landet. Man bevakade till och med GeKås i Ullared...
Sen griper SÄPO denne misstänkte redan dagen efter när han är ute på promenad mitt på dagen... men media jublar och människor håller andan av rädsla och spänd tillfällig trygghet. Men vilka människor? Inte alla. Aldrig alla.
Frågetecken börjar dock snabbt torna upp sig. Blir till kritik. Den gripne har sitt namn på dörren där han bor och öppen Facebookprofil. Han verkar vara vem som helst. Som du och jag. Inte kriminell. Inte extremist. Inte terrorist. Släktingar intygar hans oskuld. Han nekar till alla anklagelser.
Idag släpps han plötsligt fri efter flera dagar av förhör, inte längre misstänkt för brott och kommer inte att häktas av åklagare.
Hans brott? Han var muslim.
SÄPO, som ska skydda ALLA i landet, har begått ett vidrigt och kränkande brott mot mänskliga rättigheter. De har genom sin inkompetens och ideologiska skygglappar än mer piskat upp rasism som leder till trakasserier, hot och hatbrott. I en tid då flyktingboenden brinner över hela landet. SÄPO har tvingat vettskrämda politiker att fatta oöverlagda beslut om ett mindre fritt samhälle med mer elektronisk övervakning och stängda gränser. SÄPO har också snackat sig till ytterligare 250 miljoner för att bekämpa terrorism.
Nej, inte den rasistiska terrorism i form av mordbränder som sker i vårt samhälle idag, utan den terrorism som är så sällsynt att den nästan inte finns. Inte terrorister som finns och begår terrorbrott, utan spöken som SÄPO så gärna vill se och hitta att de hittar på dem själva.
Ja, SÄPO bevakade till sist asylboenden. Men inte för att skydda de boende från rasistiska mordbrännande terrorister, utan för att hitta islamistiska terrorister som inte fanns.
SÄPO är lika rasistisk som allt annat som är del av vår samhällsstruktur. De har bara mer makt än de flesta.
Vi har aldrig haft en rättsstat för alla i Sverige.
Aldrig.
blog comments powered by Disqus
Flattr this