onsdag 6 juli 2011

Skenet bedrar

”Det går bra för Sverige nu”. Loopen som Reinfeldt upprepar propagandistiskt är allt annat än tillfälligheter eller resultatet av autistiska talskrivare. Halva EU kryper på blodiga knän till IMFCanossa medan M/S Svea under styrman Borg tuffar lugnt i stilla vatten. Och med all rätt. I fem år nu har företaget Sverige styrt allt längre höger ut och det ser bra ut. Första omvalet är redan säkrat och gemene man vet snart inte att det finns andra partier än Moderaterna.

Dinglar man sedan några glaspärlor till framför väljarnas politikerföraktande ögon kan man snart göra vad som helst utan att någon bryr sig. Vi omdirigerar uppmärksamhet genom att fokusera på problemet Sverigedemokraterna och de få som inte låter sig distraheras får inget utrymme i den mediabild som vi antingen äger eller har köpt på annat vis. Undantaget är ju kommunist-SVT såklart men vem fan kollar på kanaler utan reklam idag? Alla vet ju man inte kan producera bra saker själv utan måste köpa och då måste man ha pengar och det får man genom reklam. Det är just därför jag inte betalar TV-licens.

Allt det här gör vi såklart för att undvika hotellet Sveriges baksida. Fasaden fotograferas i valfläskbroschyren och sväljs ned med rosé och jobbskatteavdrag. Men i soprummet staplas skiten takhögt med människor utan jobb, utbildning, försäkring, hälsa eller känsla av samhällsdeltagande. Men så länge alla tror att allt är frid och fröjd eller tror att de inte kan påverka eller tror att det är bäst att lämna styrandet åt oss liberaler så fortsätter Eriksgatan för kung Fredrik som leende sätter kurs mot marknadsliberalismens gyllene stränder. Det här med politik är så lätt, som att kasta skattesänkningsören åt folket.
blog comments powered by Disqus
Flattr this